Καταρράκτης

Ο καταρράκτης θεραπεύεται απλά και αποτελεσματικά. H αντιμετώπισή του είναι πια υπόθεση ρουτίνας.

cataract

Η εγχείρηση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία με σταγόνες και δεν υπάρχει πόνος. Η φακοθρυψία, που εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζεται ως εγχείρηση ρουτίνας, είναι η τελευταία εξέλιξη στη χειρουργική του καταρράκτη διεθνώς.Το μέγεθος της χειρουργικής τομής είναι μικρότερο από εκείνο της παλαιότερα χρησιμοποιούμενης μεθόδου, η επέμβαση ασφαλέστερη και συντομότερη και η αποκατάσταση της όρασης ταχύτερη. Ενας τεχνητός ενδοφθάλμιος φακός τοποθετείται στη θέση του αφαιρεθέντος θολωμένου φακού και η χειρουργική τομή κλείνεται χωρίς συνήθως να απαιτούνται ράμματα. Μετά την εγχείρηση χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα κολλύρια.
Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ. Ασφαλώς, ακόμη και μετά από ένα επιτυχημένο χειρουργείο, το οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι άριστο, αν προϋπάρχουν παθήσεις όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το γλαύκωμα, ο διαβήτης, που μπορεί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα της εγχείρησης.

Χειρουργική Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς

Ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση των χειρουργικών παθήσεων υαλοειδούς - αμφιβληστροειδούς

2

Το ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση όλων των χειρουργικών παθήσεων του υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς όπως :

Αποκολλήσεις Αμφιβληστροειδούς | Αιμορραγίες Υαλοειδούς

Επιαμφιβληστροειδικές Μεμβράνες | Οπή Ωχράς Κηλίδας

Επιπλοκές Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας

Επιπλοκές Επέμβασης Καταρράκτη

Γλαύκωμα

Το γλαύκωμα (glaucoma) είναι μια σοβαρή πάθηση των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης ή ακόμα σε τύφλωση.

glaucoma

Το γλαύκωμα είναι μια σοβαρή, χρόνια εξελικτική πάθηση του οπτικού νεύρου και των οπτικών ινών του ματιού, που οδηγεί σε μορφολογικές αλλοιώσεις στο οπτικό νεύρο και στο οπτικό πεδίο.
Οφείλεται στο γεγονός ότι η πίεση του υγρού που βρίσκεται μέσα στο μάτι σταδιακά αυξάνεται και προκαλεί βλάβες στο οπτικό νεύρο και στις οπτικές ίνες. Είναι μια ύπουλη ασθένεια, γιατί δεν έχει συμπτώματα (με εξαίρεση κάποιους τύπους γλαυκώματος όπως το οξύ γλαύκωμα) και όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα οι βλάβες είναι προχωρημένες και δυστυχώς μη αναστρέψιμες.

Χαλάζιο

Το χαλάζιο (chalazion) είναι ένας έντονος ερεθισμός που παρουσιάζεται συνήθως στο πάνω βλέφαρο, (αλλά και στο κάτω).

chalazio
Tο βλέφαρο διογκώνεται, ερεθίζεται, ενοχλεί, κοκκινίζει πολύ και στην αφή έχει την αίσθηση σαν να έχει δημιουργηθεί ένα µικρό “µπαλάκι”.
Αυτό µπορεί να µεγαλώσει αρκετά και να δημιουργήσει σηµαντική, τόσο δυσανεξία όσο και δυσκολία στην πρακτική λειτουργία της όρασης και στην καθημερινή ζωή.
Συνήθως το χαλάζιο δηµιουργείται µε βάση τη βλεφαρίτιδα η οποία είναι µία επίµονη φλεγµονή των βλεφάρων και δεν είναι µία ασθένεια ή µόλυνση, αλλά περισσότερο µία κακή λειτουργία των αδένων λαδιού που υπάρχουν µέσα σε αυτά.

 

Πτερύγιο

Το πτερύγιο είναι μια κάπως τριγωνική σαρκώδης πτυχή πάνω στον κερατοειδή.

pterigio300x60
Το πτερύγιο είναι μια κάπως τριγωνική σαρκώδης πτυχή πάνω στον κερατοειδή, που δημιουργείται όταν ο επιπεφυκότας (η μεμβράνη που καλύπτει το άσπρο μέρος του ματιού) αναπτύσσεται, όχι φυσιολογικά, προς το μέρος του κερατοειδή. Το πτερύγιο παρουσιάζεται συνήθως στην εσωτερική γωνία του ματιού και μπορεί να έχει μικρό μέγεθος ή μεγαλύτερο, οπότε εμποδίζει την όραση.
H ακριβής αιτία του πτερυγίου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη. Το πτερύγιο παρουσιάζεται συχνότερα σε άτομα που περνούν στην ύπαιθρο το περισσότερο χρόνο τους, ιδίως σε θερμά κλίματα με μεγάλη ηλιοφάνεια.

Ενδοβόλβιες ενέσεις

Η ενδοβόλβια έγχυση φαρμάκων αποτελεί μια σημαντική μέθοδο θεραπείας για πολλές αμφιβληστροειδικές παθήσεις.
endovolvia

Η ενδοβόλβια έγχυση φαρμάκων αποτελεί μια σημαντική μέθοδο θεραπείας για πολλές αμφιβληστροειδικές παθήσεις.

Η συχνότητα των ενδοβόλβιων ενέσεων έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την εμφάνιση των αντί-VEGF φαρμάκων.

Οι πιο συχνές παθήσεις που αντιμετωπίζονται με ενδοβόλβιες ενέσεις είναι η ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας υγρού τύπου (WET AMD), η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια (DR), οι αποφράξεις αμφιβληστροειδικών φλεβών (CRVO-BRVO), οι ενδοφθαλμίτιδες, οι ραγοειδίτιδες και οι κυστεοειδές οίδημα ωχράς κηλίδας.

Οφθαλμοπλαστική

Η χειρουργική των βλεφάρων (ο επιστημονικός όρος είναι βλεφαροπλαστική) είναι μία διαδικασία για την αφαίρεση λίπους, συνήθως μαζί με περιττό δέρμα και μυ από τα άνω και κάτω βλέφαρα.
eyeplastic

Η χειρουργική των βλεφάρων μπορεί να διορθώσει τα πεσμένα άνω βλέφαρα και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, χαρακτηριστικά που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη και πιο κουρασμένη από ότι αισθάνεστε, ενώ μπορεί επίσης να επηρεάζουν την όρασή σας.
Με τη χειρουργική αυτή δεν θα αφαιρεθούν οι ρυτίδες που είναι γνωστές ως «πόδι της χήνας» στο πλάι των ματιών, δεν θα εξαφανισθούν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας ούτε θα ανυψωθούν τα φρύδια που έχουν πέσει. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει και στα τέσσερα βλέφαρα αλλά μπορεί να γίνει και μεμονωμένα στα βλέφαρα που έχετε το πρόβλημα.

Botox

Το botox είναι μία ενέσιμη θεραπεία, αισθητικής βελτίωσης του άνω μισού του προσώπου. Συγκεκριμένα, διώχνει τις ρυτίδες του μεσοφρύου, του μετώπου και της περιοχής του έξω κανθού, (πόδι της χήνας) γύρω από τα μάτια.
botox

Το Βοtox εμποδίζει την κίνηση του μυός επειδή μπλοκάρει προσωρινά και αντιστρεπτά τη μετάδοση του ερεθίσματος από το νεύρο στο μυ με αποτέλεσμα ο μυς να παραλύει.

Αυτή η άκρως ελεγχόμενη παράλυση του μυός, αυτός ακριβώς ο εκλεκτικός περιορισμός της εκούσιας λειτουργίας των μυών του προσώπου, οδηγεί σταδιακά σε λείανση και εξάλειψη των ρυτίδων.

Το Botox έχει εφαρμογή στο άνω μισό του προσώπου δηλαδή: ρυτίδες και χαλάρωση μετώπου, μεσοφρύου, περιοχή γύρω από τα μάτια.